dziwnie wysokie spalanie po tankowaniu na Shellu

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
rhaaziel

dziwnie wysokie spalanie po tankowaniu na Shellu

#1 Post autor: rhaaziel »

Hej,

Tankowałem wczoraj na Shellu (w Tychach na Beskidzkiej, koło salonu VW) ON Extra i o dziwo po przejechaniu 10 km na mieście średnie spalanie 10 no nic myślę sobie miasto tak może być, wczesniej tez tyle bywało. Dziś rano przejechałem 40km na trasie (90-140km/h) średnia 9,2 :!: :!: No i to mnie już zirytowało :!: (normalnie na tej trasie miałem spalanie od 6,8 do 7,2)

Średnia z poprzedniego baku paliwa wyszła mi 8,36 (w tym duuuużo po mieście a także 2xwypalanie DPF i godziny spędzone na włączonym silniku podczas grzebania przy aucie)
Licząc do wczoraj z ostatnich 500km (normalna jazda na 'prawie' trasie) miałem średnia 6,9 a tu mi nagle wyskakuje 9 :!:

Czy to może być wina paliwa, czy zacząć szukać przyczyny w samochodzie?
franki

#2 Post autor: franki »

A podczas tej ostatniej trasy nie przeoczyłeś wypalania DPFa? Mi to wygląda własnie na to..
dejna

#3 Post autor: dejna »

może to i DPF ale coś musi być w tych paliwach z Shell'a (te ich dodatki muszą coś powodować) bo ja kiedyś tankowałem na Shellu cały czas... później przerzuciłem się na Neste bo wychodzi około 20 - 30 gr/l taniej i jakoś dziwnie zasięg też mi się zwiększył...
rhaaziel

#4 Post autor: rhaaziel »

Jest możliwe, że przeoczyłem wypalanie DPF (będę musiał sprawdzić na kompie kiedy ostatnio się wypalał, pamiętam że poprzednie było 550km temu) już raz mi się to zdarzyło :/

Wracając jednak do paliwa, chyba wrócę do Orlenu (lałem vervę) / Bliskiej (zwykły ON) nigdy się tam nie zawiodłem tankując zarówno benzynę, gaz no i ostatnio ropę.
Ostatnio zmieniony 01 mar 2010, 09:43 przez rhaaziel, łącznie zmieniany 1 raz.
franki

#5 Post autor: franki »

JA też staram się tankowac na NESTE
Anony Mous

#6 Post autor: Anony Mous »

Rhaaziel a tankowałeś do pełna?U mnie też pokazuje komp czasami bzdury ale tylko wtedy gdy nie zatankuję na full.Najlepiej zatankować do pełna przejechać jakiś dystans i ponownie zatankować na maxa i porównać z BC.Zresztą jak masz kompa to możesz wprowadzić korekty do wskazań BC.
rhaaziel

#7 Post autor: rhaaziel »

Tak do pełna (i sam tankowałem, nie ufam obsłudze stacji hehehe) jeśli chodzi o kompa to mam interfejs v1.39 ale jeszcze go nie podłączałem kiedyś musi być ten pierwszy raz :!:

Poobserwuje jeszcze spalanie w czasie jazdy do domu popołudniu, jak coś to zatankuje raz jeszcze do pełna i będę wiedział dokładnie ile w rzeczywistości poszło paliwa być może faktycznie BC robi jakieś psikusy albo faktycznie nie zauważyłem wypalania DPF.
Lorry

#8 Post autor: Lorry »

A kasowałeś wszystkie wskazania BC po tankowaniu? On to dziwnie trochę liczy, ale ważne jest by zawsze tankować na full w miare możliwości ;)
rhaaziel

#9 Post autor: rhaaziel »

Tankowałem na full (z dolewką już po odbiciu pistoletu) i wyzerowałem wszystkie wartości w BC. Podjadę dziś po pracy raz jeszcze na stacje i zaleje do pełna i wtedy się przekonam czy to komp oszukuje czy faktycznie aż tyle mi auto wchłonęło ropy.
darkp1

#10 Post autor: darkp1 »

Jeżeli już padł temat stacji paliw. Ja na Shellu tankuję czasem tylko V-Powera, i pali mi w normie (czasem z pół litra więcej, ale to przez to że noga cięższa :mrgreen: , na tym paliwie naprawdę świetnie autko śmiga). Ostatnio też zauważyłem że LUKOIL ma lepsze paliwo niż BLISKA i tańszę ciut. Na tym z Lukoil lepiej ZA jeździ niż z Bliskiej ;)
kicaj

#11 Post autor: kicaj »

ja na szelu nie zauwazylem zwiekszonego spalania, ale ostatnio mowiono o paliwie na bipi i rzeczywiscie cos bylo z tym na rzeczy... (zwiekszone spalanie)
wiec moze to zalezec od dostawcy...
rhaaziel

#12 Post autor: rhaaziel »

Powrót do domu 30km w dość spokojnym tempie (poza małym testem drgań kiery), potem 10 km po mieście i wynik 6,9 czyli wszystko w normie :D najprawdopodobniej rzeczywiście nie zauważyłem wypalania DPF podczas jazdy rano do pracy.

Przy okazji powrotu do domu dałem wyważyć raz jeszcze przednie koła, dodatkowo sprawdzili mi stan tarcz i drążków i... drgania kierownicy zniknęły :) :) :) testowałem do 150 km/h.

Jedyny dzisiejszy minus to dziwna sytuacja przy zapalaniu samochodu - po godzinnej przerwie po przekręceniu kluczyka i odczekaniu 2 sek zamigała mi lampka serwis równocześnie z diodą akumulatora! przekręciłem dalej kluczyk i nic. Wyciągam kluczyk i powtarzam procedurę i to samo hmmm chwile odczekałem przekręcam znów kluczyk tym razem od razu do pozycji zapłonu i zapalił bez problemu, wróciłem do domu pod domem 3 kontrole zapalania (z czekaniem i bez) i wszystko gra, hmmm dziwne...
franki

#13 Post autor: franki »

"Wypedałuj" błędy. Może to słaby akku i przez to nie załapał immobliser
rhaaziel

#14 Post autor: rhaaziel »

hmm błędów brak... wymieniłem baterię w kluczyku poszedłem raz jeszcze do auta i zapala bez problemu. mam nadzieje ze to był chwilowy kaprys i więcej mi takiego focha nie strzeli

reasumując, już prawie miesiąc mam to auto a ciągle mnie czymś zaskakuje :mrgreen:
franki

#15 Post autor: franki »

To kupowaliśmy mniej więcej w tym samym czasie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”