[B]Drgania /wibracje/ silnika i kabiny

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
zurus04

[B]Drgania /wibracje/ silnika i kabiny

#1 Post autor: zurus04 »

posiadam Opla Zafirę B 1.9 CDTi

podczas jazdy z załadunkiem lub pasażerami przy dodawaniu gazu trzęsie samochodem.
Były sprawdzane koła, wymieniona została poduszka podtrzymująca silnik i skrzynię biegów - rezultatów nie było, dalej jest ten problem.

co to mogło by być? coś z silnikiem czy z zawieszeniem?!
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 23:52 przez zurus04, łącznie zmieniany 1 raz.
Lorry

#2 Post autor: Lorry »

przegub lub dwumasa (raczej to bardziej...) Inych opcji ni ma zbytnio
zurus04

#3 Post autor: zurus04 »

przeguby raczej trzeszczą przy pękniętej osłonie, wtedy wycieknie smar.
w tamki razie, jak można sprawdzić sprawność koła dwumasowego?
Lorry

#4 Post autor: Lorry »

Tylko rozbiórka lub zgadywanka... Wibracje przy gaszeniu auta , wibrujący pedał sprzęgła...
lapm

#5 Post autor: lapm »

zurus04 pisze:podczas jazdy z załadunkiem lub pasażerami przy dodawaniu gazu trzęsie samochodem.
Jezeli tylko przy przyspieszaniu, to mialem w peugot'cie walniety przegub wewnetrzny.
wodzo

#6 Post autor: wodzo »

Mam to samo już trochę z tym walczę, byłem w ASO na testach bo też podejżewałem dwumasę ale w serwisie powiedzieli, że przeguby wewnętrzne. Wymieniłem już prawą długą półoś może odrobinę lepiej ale na niej ponoć był większy luz, ale dalej trzęście przy prędkości tak ok 70 km/h przy przyspieszaniu. Dodam, że ten luz nie występuje na samym przegubie tylko na frezach idących do podpory, wydaje się, że można by to łatwo zregenerować. Sam już nie wiem czy to przeguby, bo te luzy są naprawdę minimalne ale na pedale sprzęgła i przy gaszeniu nie mam rzadnych objawów jakoby to miała być dwumasa.

[ Dodano: Pon Paź 25, 2010 14:50 ]
zurus04, i jak znalazłeś przyczynę drgań?
zurus04

#7 Post autor: zurus04 »

w serwisie Opla, gdzie został samochód zakupiony, w Niemczech, stwierdzili, że przyczyna może tkwić w 'amortyzowanym zawieszeniu'. (?)
wodzo

#8 Post autor: wodzo »

zurus04, co znaczy amortyzowanym zawieszeniu? Czy chodzi o przycisk sport? Bo ja takowy posiadam i na sporcie trzęsie budą jeszcze bardziej. Kurcze nie wiem za co się zabrać, a dziś jadąc kilkadziesiąt km zauważyłem, że problem narasta.
zurus04

#9 Post autor: zurus04 »

że drgania mogą być spowodowane jakąś usterką w zawieszeniu lub amortyzatorach... nie mam pojęcia. a co do przycisku, to nie posiadam takiego w mojej Zafirze.

[ Dodano: Sro Lis 03, 2010 20:19 ]
tylna belka posiada tzw. 'simen' bloki, to może być przyczyna,. Trzeba to sprawdzić na trzepakach lub na płytach, które sprawdzą nam ewentualne luzy, w stacji diagnostycznej.

[ Dodano: Sro Lis 03, 2010 20:25 ]
poprawka: silentblock w tylnej belce.
Besiek

#10 Post autor: Besiek »

zurus04 ja bym nie wykluczał przegubu tak jak wyżej sugerowali Lorry i Jacek, a na pewno nie daj się naciągnąć na wymianę wszystkiego na zasadzie "a nuż się uda trafić".
zurus04

#11 Post autor: zurus04 »

jak sugerujesz przeguby, to które ? wewnętrzne od strony skrzyni biegów, czy zewnętrzne przy tarczach hamulcowych?
Besiek

#12 Post autor: Besiek »

Ze swojego doświadczenia powiem wewnętrzny, ale nie wiem czy przypadkiem uszkodzenie zewnętrznego nie daje podobnych objawów (oprócz klekotania). Tak samo jak jeszcze nie doświadczyłem przejażdżki Zafirą z uszkodzoną dwumasą. Ale wydaje mi się że sprawdzenie przegubów przez "FACHOWCA" będzie tańsze niż sprawdzenie dwumasy.
zurus04

#13 Post autor: zurus04 »

czyli jakie objawy daje uszkodzona dwumasa ? wg mnie drgania byłyby coraz silniejsze z zwiększeniem prędkości.
F-19

#14 Post autor: F-19 »

Identyczne objawy miałem w Zafirze A tyle że benzyna i był to uszkodzony przegub wewnętrzny.
wodzo

#15 Post autor: wodzo »

ja już rozwiązałem temat drgań, który wcześniej opisywałem, wymieniłem drugą całą półoś lewą, (wcześniej wymieniałem prawą) i problem drgań znikł, a już miałem skrzynię rozbierać :lol: Przegub wewnętrzny nie miał dużych luzów ale jakoś się zacinał, tak mówił mechanik.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”