Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kurczę czytam ten temat ponownie i widzę że do aktywacji OP-COMem tempomatu potrzebny jest CAR PASS ale ja go nie mam i teraz dylemat. Jechać do ASO po CAR PASS lub jechać na Techa
Op Comem możesz sprawdzić czy działają Ci przyciski tempomatu oraz czy prawidłowo działają wyłączniki pedałów hamulca i sprzęgła,oczywiście jak masz zamiar ruszyć Zośką to naciskasz przed tym pedał hamulca bo bez tego tempomat się nie uruchomi....
Jadę ponad 50 km/h i próbuję go uruchomić. Kompletny brak reakcji na wciskanie przycisków. Oczywiście nie dotykam żadnego pedału. Zanim ruszę to zgodnie z tym co wyczytałem na forum naciskam hamulec (przy wciśniętym jednoczenie sprzęgle) i nadal nic... Jest sens rozbierać kolumnę kierownicy?
Ostatnio zmieniony 29 cze 2011, 14:39 przez twardypt91, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy tempomat wcześniej Ci działał ? Możesz sprawdzić interfejsem czy działają Ci wyłączniki-sprzęgła,hamulca i trzy przyciski tempomatu no i czy tempomat masz aktywowany,jak odpalisz samochód to na komputerze wyskakuje Ci komunikat żeby nacisnąć pedał hamulca,po naciśnięciu czy komunikat Ci ginie.
Czy wcześniej działał to nie wiem: poprzedni właściciel daleeeko za granicą Polski mieszka . Jak odpalę auto to jest komunikat "check brakelight", wciskam pedał hamulca i gaśnie.
Czyli obydwa styki czujnika pedału hamulca działają,trzeba jeszcze sprawdzić komputerem czy tempomat masz aktywowany i czy reszta styków współpracujących z tempomatem działa....