Kody błędów
Moderator: Mariusz
Jak działa tampomat to czym sie przejmować. Zapewne komputer stracił kontakt na chwile z tempomatem i błąd wyskoczył. Takich błędów o braku sygnału z różnymi podzespołami może być wiele np z odpięciem aku, przydławieniem auta, tzn prawie zgasło przy ruszeniu itp.przemeks pisze:[
056471 - Cruise Control Multi‐Function Input
Signal
Obstawiam chwilowy "niekontakt" w układzie sterowania tempomatem. Może koledzy będą mieli inne pomysły?
A no właśnie ten tempomat. Myślałem, że nie umiem go włączać, a on po prostu nie działa, według tego co piszecie. Ale czy to chwilowe jak twierdzicie? Bo tempomat to parę razy próbowałem kiedyś włączać.
Auto z kluczykiem po odpaleniu to tak sekundę później gaśnie niż wszystkie inne kontrolki.
Dzięki za info koledzy.
Auto z kluczykiem po odpaleniu to tak sekundę później gaśnie niż wszystkie inne kontrolki.
Dzięki za info koledzy.
Dodam, że dzisiaj jest dość ciepło, a na moim wyświetlaczu jest tylko temp 17,5 stopnia (za oknem w cieniu są 22 stopnie). Czy ten czujnik w zderzaku pokazuje tą temperaturę czy ten przed przednią szybą? Mam klimatronik.Woytas pisze:norbert_p, mógł być jakiś chwilowy niekontakt na czujniku.
Przeczyść i obserwuj
pozdr
Może ten błąd jest jakoś powiązany z tym czujnikiem w zderzaku...
-
- Mieszkaniec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam.Czujnik w zderzaku pokazuje tą temperaturę i nie sądzę by był powiązany z tym błędem.Pozdrawiamnorbert_p pisze:
Dodam, że dzisiaj jest dość ciepło, a na moim wyświetlaczu jest tylko temp 17,5 stopnia (za oknem w cieniu są 22 stopnie). Czy ten czujnik w zderzaku pokazuje tą temperaturę czy ten przed przednią szybą? Mam klimatronik.
Może ten błąd jest jakoś powiązany z tym czujnikiem w zderzaku...
Witam. Wczoraa próbowałem odczytać błędy metodą gaz+hamulec lecz nic mi się nie wyświetliło tzn. ani enc 0000 ani nie mignęła kontrolka samochodu z kluczykiem. Czy to oznacza że nie ma żadnego błędu ?? pozdrawiam
U mnie jest też tak samo, ale jak kiedyś był błąd EGR to pojawiło się ECN i kod błędu.tycik pisze:U mnie przy braku błędów po naciśnięciu obu pedałów nic się nie dzieje-nadal wyświetla się przebieg auta i przebieg dzienny.
Ja robiłem tak. przed włożeniem kluczyka naciskałem raz przycisk od kasowania dziennego licznika, aby wyświetlacz się włączył. Potem kluczyk w stacyjkę, lewa noga na hamulec, prawa na gaz (obie nogi na maxa do podłogi i tak trzymać) i przekręcałem kluczyk, aby się zapaliły wszystkie kontrolki. Najlepiej jest wrzucić wcześniej na luz Po chwili, jeśli jest błąd, powinien się on wyświetlić. Jeśli jest czysto to nie powinno się nic pojawić.