Kody błędów
Moderator: Mariusz
-
Anony Mous
Jak działa tampomat to czym sie przejmować. Zapewne komputer stracił kontakt na chwile z tempomatem i błąd wyskoczył. Takich błędów o braku sygnału z różnymi podzespołami może być wiele np z odpięciem aku, przydławieniem auta, tzn prawie zgasło przy ruszeniu itp.przemeks pisze:[
056471 - Cruise Control Multi‐Function Input
Signal
Obstawiam chwilowy "niekontakt" w układzie sterowania tempomatem. Może koledzy będą mieli inne pomysły?
-
Bizonek
A no właśnie ten tempomat. Myślałem, że nie umiem go włączać, a on po prostu nie działa, według tego co piszecie. Ale czy to chwilowe jak twierdzicie? Bo tempomat to parę razy próbowałem kiedyś włączać.
Auto z kluczykiem po odpaleniu to tak sekundę później gaśnie niż wszystkie inne kontrolki.
Dzięki za info koledzy.
Auto z kluczykiem po odpaleniu to tak sekundę później gaśnie niż wszystkie inne kontrolki.
Dzięki za info koledzy.
-
Woytas
-
Anony Mous
-
Mrówek
-
norbert_p
-
Woytas
-
norbert_p
Dodam, że dzisiaj jest dość ciepło, a na moim wyświetlaczu jest tylko temp 17,5 stopnia (za oknem w cieniu są 22 stopnie). Czy ten czujnik w zderzaku pokazuje tą temperaturę czy ten przed przednią szybą? Mam klimatronik.Woytas pisze:norbert_p, mógł być jakiś chwilowy niekontakt na czujniku.
Przeczyść i obserwuj
pozdr
Może ten błąd jest jakoś powiązany z tym czujnikiem w zderzaku...
-
stapaw
- Mieszkaniec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam.Czujnik w zderzaku pokazuje tą temperaturę i nie sądzę by był powiązany z tym błędem.Pozdrawiamnorbert_p pisze:
Dodam, że dzisiaj jest dość ciepło, a na moim wyświetlaczu jest tylko temp 17,5 stopnia (za oknem w cieniu są 22 stopnie). Czy ten czujnik w zderzaku pokazuje tą temperaturę czy ten przed przednią szybą? Mam klimatronik.
Może ten błąd jest jakoś powiązany z tym czujnikiem w zderzaku...
-
scct324
Witam. Wczoraa próbowałem odczytać błędy metodą gaz+hamulec lecz nic mi się nie wyświetliło tzn. ani enc 0000 ani nie mignęła kontrolka samochodu z kluczykiem. Czy to oznacza że nie ma żadnego błędu ?? pozdrawiam
-
Anony Mous
-
Anony Mous
-
scct324
-
norbert_p
U mnie jest też tak samo, ale jak kiedyś był błąd EGR to pojawiło się ECN i kod błędu.tycik pisze:U mnie przy braku błędów po naciśnięciu obu pedałów nic się nie dzieje-nadal wyświetla się przebieg auta i przebieg dzienny.
Ja robiłem tak. przed włożeniem kluczyka naciskałem raz przycisk od kasowania dziennego licznika, aby wyświetlacz się włączył. Potem kluczyk w stacyjkę, lewa noga na hamulec, prawa na gaz (obie nogi na maxa do podłogi i tak trzymać) i przekręcałem kluczyk, aby się zapaliły wszystkie kontrolki. Najlepiej jest wrzucić wcześniej na luz