Swiece zarowe - jakie wybrać?
Moderator: Sebu$
po konsultacji z kilkoma warsztatami, postanowilem nie ruszac tej swiecy.Ukrecona swieca grzeje i pozostaje wymienione tez sa w porzadku.Swieca, która była niesprawna zostala wykręcona.Błąd udalo sie usunąc.Kontrolka z kluczykiem juz nie swieci.A poza tym nikt nie chcial sie podjac wykrecenia tej urwanej swiecy.Mam goscia co naprawia takie rzeczy w Rzgowie ale narazie nie bede korzystal z jego usług.
Witam.Podpinam się pod ten temat gdyż świece też zaczynam podejrzewać.
A oto mój problem-
Od jakiegoś czasu zapala mi się kontrolka silnika i po zapaleniu kontrolki auto traci moc.
Po jakimś czasie kontrolka gaśnie lecz gdy zwalniam bądź zatrzymuję się znów zapala.
Po pierwszej diagnozie na kompie wyszło-błąd recyrkulacji spalin-koleś w warsztacie
kazał wymienić zawór egr-wymieniłem i dalej się zapalała.
Znów zalecił wymianę jakiś 2 pompek przy zaworze i dalej się zapala.
Ostatnio wymieniłem też przepływomierz i problem nie zniknął ,zalecają jeszcze wymianę
sterownika świec żarowych lecz sam juz nie wiem co o tym sądzić.Kasy sporo już wtopiłem
a efektu nie ma żadnego.Może ktoś z kolegów będzie mi w stanie pomóc.Pozdrawiam.
A oto mój problem-
Od jakiegoś czasu zapala mi się kontrolka silnika i po zapaleniu kontrolki auto traci moc.
Po jakimś czasie kontrolka gaśnie lecz gdy zwalniam bądź zatrzymuję się znów zapala.
Po pierwszej diagnozie na kompie wyszło-błąd recyrkulacji spalin-koleś w warsztacie
kazał wymienić zawór egr-wymieniłem i dalej się zapalała.
Znów zalecił wymianę jakiś 2 pompek przy zaworze i dalej się zapala.
Ostatnio wymieniłem też przepływomierz i problem nie zniknął ,zalecają jeszcze wymianę
sterownika świec żarowych lecz sam juz nie wiem co o tym sądzić.Kasy sporo już wtopiłem
a efektu nie ma żadnego.Może ktoś z kolegów będzie mi w stanie pomóc.Pozdrawiam.
Witam wszystkich. Mam problem ze zdjęciem fajek na świecach żarowych. Czy ktoś może pomóc. Jak to się robi .silnik 2,0dti zośka a. Z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony 10 mar 2010, 15:30 przez BONGO43, łącznie zmieniany 1 raz.