Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Czy ktos mial stycznosc ze swiecami zarowymi Boscha? Jaka jest ich jakosc w porownaniu z Beru.
Musze kupic do swojego 2.2DTI komplet. Niestety okazuje sie, ze sa to nietypowe swiece, bo inne niz do 2.0DTI lub 2.2DTI w innych Oplach. W zwiazku z tym jest bardzo ograniczony wybor. Mam do dyspozycji Beru albo Bosch. Bosch wychodzi troche taniej i moge odebrac osobiscie, stad tez moje pytanie co wybrac.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2011, 10:44 przez cbm80, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Panowie, już nie pamiętam gdzie czytałem o odkręcaniu świec żarowych, jeśli możecie to powiedzcie kiedy odkręcać, czy na zimno, czy na gorąco i dlaczego?
Bardzo poważnie przymierzam się do wymiany świec i nie chcę ukręcić.
Jeśli przeoczyłem gdzieś opis w innym temacie to sorry wielkie.
ZAKROPIOLO pisze:Witam. Panowie, już nie pamiętam gdzie czytałem o odkręcaniu świec żarowych, jeśli możecie to powiedzcie kiedy odkręcać, czy na zimno, czy na gorąco i dlaczego?
Bardzo poważnie przymierzam się do wymiany świec i nie chcę ukręcić.
Jeśli przeoczyłem gdzieś opis w innym temacie to sorry wielkie.
Nawadniać parę dni specyfikami typu WD40 i na ciepłym odkręcać.
Aaaaa, i jeszcze jedno, nie zapala się już kontrolka z samochodem i kluczykiem na zimnym silniku. Kiedyś pisałem w innym temacie o tych objawach. Teraz wiem napewno, że to była wina świec.
Pozdrawiam i życzę cierpliwości, to naprawdę popłaca...
oddalem auto do wymiany swiec i okazalo sie ze jednej sie nie da wykrecic.Mechanik przed robota powiedzial mi 80 zł za wymiane wszystkich swieczek i kasowanie bledow.czy ta cena powinna wzrosnąc przy takich problemach ze swieca.wydaje mi sie ze to on zapodal kloca i powinien w tych pieniadach to naprawic.jak wy myslicie.?Czy powinienem placic za ewentualne sciagniecie glowicy?
Przy wymianie swiec mechanik stwierdzil ze jednej sie nie da wykrecic.Wczesniej nie okrecalem wogole.Pierwsza poszla ok, na drugiej zrobil sie problem.Kreci sie caly czas i nie wychodzi.Przed robota powiedzial mi 80 zł z kasowaniem błedow, czy ewentualne sciagniecie glowicy bede musial pokryc z wlasnej kieszeni.Czy to mechanik w tych pieniadzach powinien zrobic.