Ja zamierzam zostawić wnęki i uchwyty na kubki, a zagospodarować jedynie przestrzeń wewnątrz. Za dużo namęczyłem się z siatką osłaniającą wnękę żeby teraz z niej rezygnować :>norris_85 pisze:Marcin jesteś genialny a tyle się zastanawiałem jak to w Zefira wcisnąć jakiś sub żeby to jakoś wyglądało. Teraz wiem co zrobić z tymi wnękami przy trzecim rzędzie dzieciakom uchwyty na kubki raczej będą zbędne
[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- Zafiromaniak
Wszystko zależy od zastosowanego głośnika. Posiadam aktualnie Hertz ES200, któremu (zgodnie z danymi producenta) do szczęścia wystarcza skrzynka 12 litrowa, a tyle miejsca z pewnością się tam znajdzie. Kształt raczej nie wpłynie negatywnie na dźwięk przy tych częstotliwościach, ponieważ nierówne powierzchnie zapobiegną tworzeniu się fal stojących (dlatego w skrzynkach jedna ściana jest często pochylona). Pisząc o grającej rolecie miałeś pewnie na myśli negatywne efekty wywołane drżącymi elementami. Pomimo usilnych prób nie udało mi się zmusić rolety do wzbudzenia, a pracowała już nawet wycieraczka na klapie. Poza tym byłbym bardzo zadowolony gdyby z roletą można było zrobić taki pokazcns80 pisze:Pięknie będzie roleta grała. Oj pięknie Już pomijając to że nie ma gdzie tego dźwięku wyprodukować, bo wnęka jest za mała i ma zły kształtnorris_85 pisze:Teraz wiem co zrobić z tymi wnękami przy trzecim rzędzie dzieciakom uchwyty na kubki raczej będą zbędne
- Flora
- Zafiromaniak
To jest właśnie problem. Jest to chyba jedyna tego typu instalacja w ZB, którą można znaleźć w sieci. Niestety w opisie modyfikacji są tylko obrazki (aż 3 pokazują konstrukcję zabudowy )KIT GTO pisze:Obrazek
Nie wiem skąd wziąłeś te wartości, ale jeżeli takie są Twoje oczekiwania to -> ten film <- powinien Cię uszczęśliwić. Przy okazji widać jak pracuje roleta bagażnikowa przy niskich częstotliwościach. Gdybym wykonywał instalację profesjonalną, z pewnością użyłbym porządnego generatora, a nie oprogramowania na telefon - nie wiem nawet czy wyjście słuchawkowe poprawnie przenosi taki zakres częstotliwości.cns80 pisze:Myślałem że zamierzasz iś w pełni profi w pasmo dolne 18-20 Hz a nie jakieś tam marne 30 Hz
Zawiodłem się Za bardzo mnie rozpieściłeś tym dotychczasowym profesjonalizmem
- cns80
- Zafiromaniak
- Imię: Patryk
- Auto: Renault
- Model: Espace4
- Oznaczenie silnika: J4BR
Sprzedawcy takie podają. Poniżej 18 Hz i tak człowiek nie usłyszy więc nie ma sensu schodzić poniżej.Flora pisze:Nie wiem skąd wziąłeś te wartości,
Uszczęśliwia mnie w zupełności Dla przykładu bagażnik wyłożony płytą akustyczną nawet na hi end'owych głośnikach nie produkuje zniekształceńFlora pisze:jeżeli takie są Twoje oczekiwania to -> ten film <- powinien Cię uszczęśliwić.
- Flora
- Zafiromaniak
Dobre wygłuszenie samochodu jest bardzo ważne przy takich konstrukcjach. Tu krótki film z popularnej serii 'tańczące lusterko wsteczne'. Właściwie nie słychać tu subwoofera, za to słychać trzeszczącą tapicerkę.
W ramach 'dnia z samochodem' przygotowałem też film prezentujący opóźnienie w działaniu fanfary względem zwykłego klaksonu. Dla fanfar z kompresorem jest to znacznie większa różnica.
W ramach 'dnia z samochodem' przygotowałem też film prezentujący opóźnienie w działaniu fanfary względem zwykłego klaksonu. Dla fanfar z kompresorem jest to znacznie większa różnica.