[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Przenieś swoje pytanie lub przeczytaj ten temat: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... ight=lampyrafant4011 pisze:mam ułamane zaczepy i myślę że nie długo zmienię na nowe, są dodatkowo matowe i porysowane. Macie może jakieś doświadczenia co do lamp? jakie kupić? nowe zamienniki (jakiej firmy polecacie?), czy oryginalne używki?
PS: Flora sory za to że Ci się w temat wcinam
Nie ma sensu zaśmiecać tematu Marcina
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Dobrze się składa, że masz irokeza, bo wymyśliłem już karę :>rafant4011 pisze:PS: Flora sory za to że Ci się w temat wcinam
Nie miałem jeszcze potrzeby wymiany świateł, ale wszelkie elementy karoseryjne jakie wkładam do samochodu są zawsze oryginalnymi częściami pochodzącymi najczęściej z rozbiórki. Myślę, że jest to najlepsze rozwiązanie łączące jakość i gwarancję dopasowania z niską ceną. Najważniejsze to mieć możliwość obejrzeć dany element przed zakupem, ponieważ może okazać się, że 'stan idealny' jest tylko na zdjęciu.
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
ja myślałem o devilach (są nawet dedykowane) niestety zarówno moje jak i Twoje rozwiązanie jest niezgodne z prawem (w moim lampy nie mają jednej z wymaganych na PL drogach homologacji, zaś u Ciebie stracą ją jak tylko otworzysz klosz) i grozi utratą DRFlora pisze:Jak tylko zdobędę refletor zbuduję coś bardziej profesjonalnego, ale i tak efekt jest co najmniej zadowalający
https://www.youtube.com/watch?v=tV5E8N1X9P8
- Flora
- Zafiromaniak
Nikt nie musi wiedzieć, że rozklejałem lampę. Myślę, że modyfikację się wykonać w sposób nie rzucający się w oczy. Robiłem to w znacznie mniejszej skali, bo wypatroszyłem światła do jazdy dziennej zostawiając jedynie klosze z homologacją i jeszcze nikt się nie przyczepił. Zwłaszcza, że świeci to znacznie lepiej niż oryginał.
Plan jest taki żeby wykonać światła na tyle precyzyjnie żeby wyglądały na oryginalny produkt, a nie przeróbkę. Dlatego właśnie potrzebny jest mi najpierw królik doświadczalny.
Plan jest taki żeby wykonać światła na tyle precyzyjnie żeby wyglądały na oryginalny produkt, a nie przeróbkę. Dlatego właśnie potrzebny jest mi najpierw królik doświadczalny.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Ja bym się chętnie podłożył na królika. Tylko, że mam ZA i parę km do Ciebie.. Ale wszystko idzie zorganizowaćFlora pisze:Dlatego właśnie potrzebny jest mi najpierw królik doświadczalny.
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Idąc tym tokiem myślenia można równie dobrze kupować dedykowane devile. W końcu "nikt nie musi wiedzieć" bo przecież ilu mundurowych zna na pamięć wygląd lamp homologowanych do każdego auta poruszającego się po drodze by na oko ocenić czy je wgl spr pod kątem homologacji? Niezależnie od odp jako kierowcy powinniśmy liczyć się z tym, że możemy trafić na upierdliwca, który odkryje co kryje się za takimi światłami a wtedy.. papa DR.Flora pisze:Nikt nie musi wiedzieć, że rozklejałem lampę. Myślę, że modyfikację się wykonać w sposób nie rzucający się w oczy. Robiłem to w znacznie mniejszej skali, bo wypatroszyłem światła do jazdy dziennej zostawiając jedynie klosze z homologacją i jeszcze nikt się nie przyczepił. Zwłaszcza, że świeci to znacznie lepiej niż oryginał.
- Flora
- Zafiromaniak
Pod maskę trafiły wreszcie siłowniki. Chociaż ich montaż niesamowicie prosty to przy zastosowaniu męskiej logiki: 'czytaj instrukcję dopiero gdy coś nie działa' może okazać się, że klapa nie chce się zamknąć, ponieważ wybrane miejsce mocowania zaczepu nie jest tym właściwym
Było na tyle zimno, że nie miałem już chęci na ustawianie ostrości.
Było na tyle zimno, że nie miałem już chęci na ustawianie ostrości.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
dla Czesława duże za spostrzegawczośćczesław pisze:Flora - Na twojej focie te siłowniki są zamontowane odwrotnie niż w instrukcji i chyba tu należy szukać przyczyny nie zamykania się klapy.
mam takie same:
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Flora
- Zafiromaniak
Nie do końca. Taki układ podoba mi się bardziej, a dla siłownika po złożeniu nie ma różnicy w którą stronę jest zamontowany. Klapa się nie domykała, ponieważ za pierwszym razem użyłem górnej śruby. Planuję jeszcze wsadzić siłownik w czarną koszulkę termokurczliwą - coś za dużo dla mnie tego chromu.Bodek pisze:dla Czesława duże za spostrzegawczośćczesław pisze:Flora - Na twojej focie te siłowniki są zamontowane odwrotnie niż w instrukcji i chyba tu należy szukać przyczyny nie zamykania się klapy.