I parking się zapełniłFlora pisze:Deszczu pada, słońca brak
Ale efekt zacny
I parking się zapełniłFlora pisze:Deszczu pada, słońca brak
Smutno mi się zrobiło. Ja tu tyle pracy wkładam ...cns80 pisze:Zobaczymy jak to wygląda z tyłu ale wstępna moja ocena to "bieda" Niestety za bardzo przypomina mi to agrotuning.
No właśnie są i dlatego wyglądają wiejsko. Gdyby trafiały odcieniem w blacharkę byłoby lepiej. A tak wyszło słabo.Flora pisze:Zastanawiam się czy lampy nie są za ciemne
Zgadza się.Flora pisze:A na poważnie, tył wygląda jeszcze nieciekawie, bo nie pasuje tu chromowana listwa
Ciekawe jak by wyszło żeby ostatni dolny segment lamp (chyba wsteczne) zrobić też w karbonowej ramce lub transparentnym karbonem żeby to stanowiło jedną linię z listwą tak jak fabrycznie.Flora pisze: Nie wiem jeszcze czy listwę na klapę przyciemnić jak lampy czy okleić karbonem, ale na 90% będzie karbon.
Bardzo dobrze. Przydałoby się jeszcze znaleźć sposób na wydobycie głębi z koloru nadwozia lub jakieś rozjaśnienie/rozświetlenie go (oczywiście bez lakierowania).Flora pisze:Docelowo będzie tylko czerń i czerwień, zero błyskotek.
A ja nie jestem od głaskania po głowie A serio to mam nadzieję że po to pokazujesz auto żeby poznać opinie o nimFlora pisze:Smutno mi się zrobiło. Ja tu tyle pracy wkładam ...
I mówi to ten co przedtem o agrotuningu mówił Sorki, ale lampa z dwoma materiałami w tym carbon no nie bardzo podchodzi już pod masochizmcns80 pisze: Flora napisał/a:
Nie wiem jeszcze czy listwę na klapę przyciemnić jak lampy czy okleić karbonem, ale na 90% będzie karbon.
Ciekawe jak by wyszło żeby ostatni dolny segment lamp (chyba wsteczne) zrobić też w karbonowej ramce lub transparentnym karbonem żeby to stanowiło jedną linię z listwą tak jak fabrycznie.
Wersje "Shadow line" wyglądają ciekawie z odpowiednim kolorem bynajmniej wszelakie odcienie czerwieni idealnie według mnie pasują pod ten typ modyfikacji...Flora pisze:Docelowo będzie tylko czerń i czerwień, zero błyskotek.
Myślałem o zostawieniu wstecznych bez folii przyciemniającej, żeby tworzyły ciągłość z listwą na klapie, ale skoro grill już się nie błyszczy to listwa również nie będzie.cns80 pisze:Ciekawe jak by wyszło żeby ostatni dolny segment lamp (chyba wsteczne) zrobić też w karbonowej ramce lub transparentnym karbonem żeby to stanowiło jedną linię z listwą tak jak fabrycznie.
O to właśnie chodzi, bo czasami można popłynąć w złym kierunku.cns80 pisze:A ja nie jestem od głaskania po głowie A serio to mam nadzieję że po to pokazujesz auto żeby poznać opinie o nim
To bardzo zadbany Lanos, rdza opuściła go ponad pół roku temu, a to co widać na zdjęciu to zabezpieczona nowa blacha, bo nie ma sensu tego lakierować. Jako ciekawostkę dodam, że właściciel samodzielnie (własnoręcznie) dołożył klimatyzację.rafoooo pisze:nie boisz się, że rdza przeskoczy z Lanosa na Zafirke???
Miała być tajemnica, a teraz wszyscy będą chcieli Dobrze, że wreszcie udało się to poskładać i teraz można się zająć innymi bajerami.Wojti pisze:Marcin wielkie dzięki za pomoc w zalogowaniu nowego wyświetlacza i radia Na Tobie można zawsze polegać !
To teraz będę spokojniejszy jak ktoś mnie zaatakuje, że robię wiejski tuning. Przecież to "Shadow line"Maćku pisze:Wersje "Shadow line" wyglądają ciekawie z odpowiednim kolorem
Folia jest z lekkim połyskiem, więc powinno pasować.Maćku pisze:Autko idzie w ciekawym kierunku jedynie do pomysłu alufelg się nie zgodzę jak już tak chcesz mieć czarne koła to idź bardziej w półmat
To było jako alternatywa jak juz bardzo chce coś z nimi zrobić, bo IMHO najlepiej wyglądają bez niczego.Maćku pisze:I mówi to ten co przedtem o agrotuningu mówił Sorki, ale lampa z dwoma materiałami w tym carbon no nie bardzo
A tu się nie zgodzę bo albo celujesz pod kolor auta albo w kontrast, a jak zrobisz na czerwonym aucie inny odcień tego samego koloru to niestety wychodzi kiczMaćku pisze:Wersje "Shadow line" wyglądają ciekawie z odpowiednim kolorem bynajmniej wszelakie odcienie czerwieni idealnie według mnie pasują pod ten typ modyfikacji...
Pasują mi obecne, ale może faktycznie masz racjęMaćku pisze:jedynie do pomysłu alufelg się nie zgodzę jak już tak chcesz mieć czarne koła to idź bardziej w półmat czemu tak uważam?
No właśnie masz dobry tok rozumowania. Tylko sam bym się zastanowił czy zamiast chromowanej listwy nie zrobić jej np srebrnej (matowej) lub w kolorze rantu felg. Ona jest na tyle daleko od przedniego grilla że nie musi z nim współgrać, bo nie ma możliwości zrobienia zdjęcia na którym jednocześnie są oba elementy. Do tego ta listwa jest ważnym walorem podkreślającym linię samochodu (nie ważne czy w chromie, srebrnym macie czy karbonie) i jak ją zrobisz pod kolor auta to wyjdzie słabo (tak jak u Wojtka chociaż czarny rządzi się innymi prawami).Flora pisze:Myślałem o zostawieniu wstecznych bez folii przyciemniającej, żeby tworzyły ciągłość z listwą na klapie, ale skoro grill już się nie błyszczy to listwa również nie będzie.
Cieszę się że się rozumiemy Przecież nie wszystkie opinie musisz brać pod uwagę, ale czasem warto ich wysłuchaćFlora pisze:O to właśnie chodzi, bo czasami można popłynąć w złym kierunku.
Również o tym myślałem, są nawet trochę wcześniej przykładowe obrazki takich lamp. Może znajdę kiedyś czas na rozklejanie.cns80 pisze:Ja myślę czy nie rozkleić lampy i tych srebrnych ramek wokół odbłyśników nie okleić pod kolor nadwozia