[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Flora, widzę że masz hopla jak na razie w temacie folia i oklejanie, może niedługo zobaczymy Twoją Zafirę w nowej odsłonie, np może w czarnym macie lub w chromie albi i nawet w złocie
dla mnie bomba
dla mnie bomba
Ostatnio zmieniony 12 mar 2015, 07:49 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
To najmniej inwazyjna metoda na zmianę koloru. Jak się nie spodoba efekt wystarczy zerwać folię i nie ma śladu po modyfikacjach.rafant4011 pisze:widzę że masz hopla jak na razie w temacie folia i oklejanie
Myślałem, a w miejscu gdzie kupowałem folię jest bardzo szeroki wybór kolorów, ale trochę martwi mnie konieczność połączenia folii żeby to jakoś wyglądało. Jeżeli uporam się szybko z oklejaniem to spróbuję dodać bordową folię. W planach na ten rok jest renowacja felg strukturalnych i przemalowanie na czerń + czerwień.norris_85 pisze:a myślałeś, żeby resztę felgi machnąć w kolorze nadwozia?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Flora
- Zafiromaniak
Felgi domalowane czerwienią i zamalowane na czarno osłony żarówek z przodu. O ile zastanawiam się jeszcze nad przednim reflektorem to felgi zdecydowanie bardziej podobają mi się bez malowania - z srebrnym brzegiem.
Felgi domalowane czerwienią i zamalowane na czarno osłony żarówek z przodu. O ile zastanawiam się jeszcze nad przednim reflektorem to felgi zdecydowanie bardziej podobają mi się bez malowania - z srebrnym brzegiem.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2015, 13:10 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
oczywiście wszystko kwestia gustu a jak wiadomo o tych się nie dyskutuje ale imho na miniaturce fajnie się komponują w tej czerwieni (srebrny za bardzo się odcina, zresztą nie pasuje już w zasadzie to żadnego innego elementu), gorzej już na pełnym rozmiarze ale to chyba dlatego, że kolor na miniaturze jest podobny do lakieru auta, zaś w pełnym rozmiarze widać że jest jaśniejszy (zdecydowanie za jasny), co pewnie byłoby widoczne także na żywo.Flora pisze:O ile zastanawiam się jeszcze nad przednim reflektorem to felgi zdecydowanie bardziej podobają mi się bez malowania - z srebrnym brzegiem.
- Flora
- Zafiromaniak
Fiaskiem zakończyła się dziś próba zainstalowania modułu parktronika z SAABa 93. Muszę jeszcze tylko dorwać kogoś z działającym parktronikiem żeby się upewnić że to problem z modułem, a nie ustawieniami/wiązkami.
Trochę poprawiłem obrazek, chociaż teraz jest za fioletowo. Może przesadziłem z chowaniem chromu na samochodzie i wszystko za bardzo się zlewa, a może to tylko źle dobrane tło. Podoba mi się właśnie to, że felgi sprawiają iż nie jest to jedna ciemnoczerwona plama.norris_85 pisze:miniaturce fajnie się komponują w tej czerwieni (srebrny za bardzo się odcina, zresztą nie pasuje już w zasadzie to żadnego innego elementu), gorzej już na pełnym rozmiarze ale to chyba dlatego, że kolor na miniaturze jest podobny do lakieru auta, zaś w pełnym rozmiarze widać że jest jaśniejszy (zdecydowanie za jasny), co pewnie byłoby widoczne także na żywo.
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
zabawa ze zdjęciami zawsze pozostawi niedopowiedzeniaFlora pisze:Trochę poprawiłem obrazek, chociaż teraz jest za fioletowo.
prawdopodobnie rzeczywiście trochę za dużo chromu schowane, ale jak wspomniałem wcześniej, każdy ma swój gust i z tym się nie dyskutuje (choćby nie wiem jak pstrokato wyszło ) a najważniejsze, że właścicielowi się podobaFlora pisze: Może przesadziłem z chowaniem chromu na samochodzie i wszystko za bardzo się zlewa, a może to tylko źle dobrane tło. Podoba mi się właśnie to, że felgi sprawiają iż nie jest to jedna ciemnoczerwona plama.
Marcin co zrobisz ze swoim autem to tylko Twoja sprawa. Jedni chcą dodatki w kolorze nadwozia i robią to sami inni płacą gróbą kasę u dilera za takie dodatki jak klamki czy listwy a Ty miałeś to od początku i zmieniasz po swojemu. Najważniejsze że Tobie sie podoba, a wg. mnie czarna klamka i czarno srebrne felgi to najlepsze wyjście ale to tylko moje zdanie. Powodzenia w dalszych modach