dla mnie bomba
[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Flora, widzę że masz hopla jak na razie w temacie folia i oklejanie, może niedługo zobaczymy Twoją Zafirę w nowej odsłonie, np może w czarnym macie lub w chromie albi i nawet w złocie
dla mnie bomba
dla mnie bomba
Ostatnio zmieniony 12 mar 2015, 07:49 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Flora
To najmniej inwazyjna metoda na zmianę koloru. Jak się nie spodoba efekt wystarczy zerwać folię i nie ma śladu po modyfikacjach.rafant4011 pisze:widzę że masz hopla jak na razie w temacie folia i oklejanie
Myślałem, a w miejscu gdzie kupowałem folię jest bardzo szeroki wybór kolorów, ale trochę martwi mnie konieczność połączenia folii żeby to jakoś wyglądało. Jeżeli uporam się szybko z oklejaniem to spróbuję dodać bordową folię. W planach na ten rok jest renowacja felg strukturalnych i przemalowanie na czerń + czerwień.norris_85 pisze:a myślałeś, żeby resztę felgi machnąć w kolorze nadwozia?
-
Maciek
-
Flora
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
Flora
Zgodnie z życzeniami:

Felgi domalowane czerwienią i zamalowane na czarno osłony żarówek z przodu. O ile zastanawiam się jeszcze nad przednim reflektorem to felgi zdecydowanie bardziej podobają mi się bez malowania - z srebrnym brzegiem.

Felgi domalowane czerwienią i zamalowane na czarno osłony żarówek z przodu. O ile zastanawiam się jeszcze nad przednim reflektorem to felgi zdecydowanie bardziej podobają mi się bez malowania - z srebrnym brzegiem.

Ostatnio zmieniony 18 mar 2015, 13:10 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
oczywiście wszystko kwestia gustu a jak wiadomo o tych się nie dyskutuje ale imho na miniaturce fajnie się komponują w tej czerwieni (srebrny za bardzo się odcina, zresztą nie pasuje już w zasadzie to żadnego innego elementu), gorzej już na pełnym rozmiarze ale to chyba dlatego, że kolor na miniaturze jest podobny do lakieru auta, zaś w pełnym rozmiarze widać że jest jaśniejszy (zdecydowanie za jasny), co pewnie byłoby widoczne także na żywo.Flora pisze:O ile zastanawiam się jeszcze nad przednim reflektorem to felgi zdecydowanie bardziej podobają mi się bez malowania - z srebrnym brzegiem.
-
Flora
Fiaskiem zakończyła się dziś próba zainstalowania modułu parktronika z SAABa 93. Muszę jeszcze tylko dorwać kogoś z działającym parktronikiem żeby się upewnić że to problem z modułem, a nie ustawieniami/wiązkami.
Trochę poprawiłem obrazek, chociaż teraz jest za fioletowo. Może przesadziłem z chowaniem chromu na samochodzie i wszystko za bardzo się zlewa, a może to tylko źle dobrane tło. Podoba mi się właśnie to, że felgi sprawiają iż nie jest to jedna ciemnoczerwona plama.norris_85 pisze:miniaturce fajnie się komponują w tej czerwieni (srebrny za bardzo się odcina, zresztą nie pasuje już w zasadzie to żadnego innego elementu), gorzej już na pełnym rozmiarze ale to chyba dlatego, że kolor na miniaturze jest podobny do lakieru auta, zaś w pełnym rozmiarze widać że jest jaśniejszy (zdecydowanie za jasny), co pewnie byłoby widoczne także na żywo.
-
GOTI
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
zabawa ze zdjęciami zawsze pozostawi niedopowiedzeniaFlora pisze:Trochę poprawiłem obrazek, chociaż teraz jest za fioletowo.
prawdopodobnie rzeczywiście trochę za dużo chromu schowane, ale jak wspomniałem wcześniej, każdy ma swój gust i z tym się nie dyskutuje (choćby nie wiem jak pstrokato wyszłoFlora pisze: Może przesadziłem z chowaniem chromu na samochodzie i wszystko za bardzo się zlewa, a może to tylko źle dobrane tło. Podoba mi się właśnie to, że felgi sprawiają iż nie jest to jedna ciemnoczerwona plama.
-
Skasowany użytkownik 17961
-
animag
Marcin co zrobisz ze swoim autem to tylko Twoja sprawa. Jedni chcą dodatki w kolorze nadwozia i robią to sami inni płacą gróbą kasę u dilera za takie dodatki jak klamki czy listwy a Ty miałeś to od początku i zmieniasz po swojemu. Najważniejsze że Tobie sie podoba, a wg. mnie czarna klamka i czarno srebrne felgi to najlepsze wyjście ale to tylko moje zdanie. Powodzenia w dalszych modach