Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam posiadam Zafirę OPC 2.0 LET i podczas pracy silnika na biegu jałowym czuć wypadanie zapłonów. wymieniłem świece na nowe NGK i nic nie pomogło. błędów w centralce wtryskowej nie ma, przepustnice wyczyściłem.
Dziwna sprawa z tym silnikiem że po czasie ma problemy z prawidłową pracą na świecach zalecanych przez producenta silnika - bo przecież na tych zaleceniach bazują potem producenci OE wypuszczając zamienniki
Zafek80 pisze:Dziwna sprawa z tym silnikiem że po czasie ma problemy z prawidłową pracą na świecach zalecanych przez producenta silnika - bo przecież na tych zaleceniach bazują potem producenci OE wypuszczając zamienniki
A tak z ręką na sercu ktoś z was sprawdzał jaka jest przerwa na świecy jak u siebie montował ?
Jest spora szansa że zmniejszenie przerwy na tych świecach pomoże.
Zauważyłem że coraz więcej silników ma w standardzie (i wymaganiach) świece zapłonowe platynowo-irydowe. I generalnie każdy producent takowych pisze podobnie: dłuższa trwałość, niższe napięcie prądu i znacznie mocniejsza iskra niż w tradycyjnych świecach