sonda lambda
Moderator: Sebu$
- kamil12luty
- Mieszkaniec
- Model:
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Konkretny jest od Adaco.luk-asz pisze:Czy taki zwykły op-com od chińczyk da radę czy musi być jakiś konkretny
A skąd i od jakiego chińczyka i jak sobie załatwisz to czy owo - nie wnikamy.
Dla Ciebie na 100% w zupełności wystarczy...
-
- Świeżak
- Imię: Jerzy
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Koledzy to i mnie może coś poradzicie. Silnik X18XE1, wszystko było dobrze dopóki nie wymieniłem filtra powietrza. Po wymianie (wtedy zafira była tylko na benzynie) zaczął świecić się check. Podjechałem do spawacza, bo myślałem, że to wina elementu elastycznego na wydechu - fakt ledwo się trzymał - ale nie pomogło. Spawacz powiedział, że kolektor pęknięty. Między czasie zagazowałem pojazd. Pojechałem potem do spawacza żeby kolektor pospawał i się okazało, że nie kolektor a dwururka uszkodzona i wypalało uszczelkę. Zrobił, a check dalej się świeci. Między czasie jeszcze na komputerze byłem i wykasowali mi błąd sondy. I wszystko na nic, dalej się ten dziadowski check świeci.
Powiedzcie gdzie szukać dalej, bo już nawet o wymianie katalizatora myślę, ale to droga impreza jest
Powiedzcie gdzie szukać dalej, bo już nawet o wymianie katalizatora myślę, ale to droga impreza jest
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Jesli masz zaswiecona kontrolke z kluczykiem to napewno jakis blad jest nadal
Check nie informuje o bledzie (rozumiem ze chodzi o wyswietlacz z komputera)
Moze oznaczac brak jakiegos plynu ,przepalona zarowke itp.
Check nie informuje o bledzie (rozumiem ze chodzi o wyswietlacz z komputera)
Moze oznaczac brak jakiegos plynu ,przepalona zarowke itp.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2015, 15:17 przez SD72, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak
- Imię: Jerzy
- Oznaczenie silnika: X18XE1
Nie chodzi o wyświetlacz, bo tu mi tylko pokazuje, żeby olej sprawdzić, ewentualnie sprawdzić poziom płynu chłodniczego - i chyba się wieszają czujniki, bo jak sprawdzam to wszystko jest dobrze. Chodzi o kontrolkę silnika przy zegarach. Świeci jak oszalała na żółto i mnie denerwuje. Nie wiem z czego to się bierze.
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Moze pomozejajo pisze:Nie chodzi o wyświetlacz, bo tu mi tylko pokazuje, żeby olej sprawdzić, ewentualnie sprawdzić poziom płynu chłodniczego - i chyba się wieszają czujniki, bo jak sprawdzam to wszystko jest dobrze. Chodzi o kontrolkę silnika przy zegarach. Świeci jak oszalała na żółto i mnie denerwuje. Nie wiem z czego to się bierze.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=977
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=310
-
- Debiutant
- Imię: Wojtek
- Auto: Zafira A 1.8
najpierw pasowalo by żebys wiedział jaki błąd masz? jak P0170 to może przpływomierz, bo często siadają.jajo pisze:Nie chodzi o wyświetlacz, bo tu mi tylko pokazuje, żeby olej sprawdzić, ewentualnie sprawdzić poziom płynu chłodniczego - i chyba się wieszają czujniki, bo jak sprawdzam to wszystko jest dobrze. Chodzi o kontrolkę silnika przy zegarach. Świeci jak oszalała na żółto i mnie denerwuje. Nie wiem z czego to się bierze.