[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Będzie informowała o temperaturze silnika i stanie DPFa. Szczegóły tu. Spróbuję dziś wrzucić film jak się to zachowuje.
---------------------------------
Krótki film z wieczornej walki:
https://youtu.be/qOJ3uCvG54c
Po przekręceniu pulsujący czerwony informujący o zapchaniu DPFa powyżej 85%, a później niebieski, czyli mniej niż 35°C.
Na tym filmie kontrolka jest jeszcze zbyt jasna. Później zmniejszyłem intensywność i dołożyłem kilka kolorów:
fioletowy <15°C
niebieski <35°C
turkusowy <55°C
zielony <75°C
Podczas wypalania kontrolka ma kolor czerwony, a co 30 sekund robi się na chwilę jaśniejsza.
---------------------------------
Krótki film z wieczornej walki:
https://youtu.be/qOJ3uCvG54c
Po przekręceniu pulsujący czerwony informujący o zapchaniu DPFa powyżej 85%, a później niebieski, czyli mniej niż 35°C.
Na tym filmie kontrolka jest jeszcze zbyt jasna. Później zmniejszyłem intensywność i dołożyłem kilka kolorów:
fioletowy <15°C
niebieski <35°C
turkusowy <55°C
zielony <75°C
Podczas wypalania kontrolka ma kolor czerwony, a co 30 sekund robi się na chwilę jaśniejsza.
- Flora
- Zafiromaniak
Właśnie dotarły do mnie części do projektu rozruchowego, mającego na celu sprawdzenie całej ścieżki masowego tworzenia modułów elektronicznych.
Brakuje jeszcze tylko płytek drukowanych, które powinny pojawić się w przyszłym tygodniu i będę składał moduły czasowe do podświetlania drzwi
Brakuje jeszcze tylko płytek drukowanych, które powinny pojawić się w przyszłym tygodniu i będę składał moduły czasowe do podświetlania drzwi
- Flora
- Zafiromaniak
Nie są składane, myślałem o takich, ale moje kosztowały ~150 zł za sztukę, a najtańsze składane jakie znalazłem w tym czasie kosztowały 350 zł. Przy wymianie obu koszt rośnie znacznie, a do tego dochodzi konieczność wymiany panela drzwi (200 zł) oraz wymiany/dosztukowania wiązek.
Jeżeli podoba Ci się składanie to inwestuj, ale przygotuj się na odpowiednie wydatki i trochę pracy.
Jeżeli podoba Ci się składanie to inwestuj, ale przygotuj się na odpowiednie wydatki i trochę pracy.
- Flora
- Zafiromaniak
Sądząc po zdjęciu z avatara, masz RECa i pełną wiązkę wewnętrzną. Instalacji w drzwiach nie masz na 99%. Przerabialiśmy to w weekend z Wojtim. Dodatkowy koszt to jedna zwykła wiązka do drzwi kierowcy ~35 zł. Trzeba dosztukować trzy przewody do drzwi kierowcy i dwa do pasażera.
Przy 450 zł za komplet warto.
Przy 450 zł za komplet warto.