[B] Podłokietnik do zafirki B

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kwazaar
Mieszkaniec
Model:

#16 Post autor: kwazaar »

jest jeszcze taki:
http://www.allegro.pl/item1014258957_po ... mrest.html
i cena znośna - ciekawe tylko jak z jakością
w poszukiwaniu godnego następcy ZB OPC :)
edit: następca znaleziony... zobaczymy czy okaże się godny :)

M@rio

#17 Post autor: M@rio »

Kopernik mi doradzał żeby ceną się nie sugerować bo lepiej dołożyć i się cieszyć niż zaoszczędzić i żałować
tak się przyglądam że do ZA proponują taki sam więc ten jest jakby uniwersalny a wtedy nie do końca może być idealnie dopasowany
podoba mi się w tym za 300 opcja delikatnego wysuwania go w przód tutaj na innej aukcji mają wysuwany w podobnej cenie (co dałeś link niewysuwanego) ale do astry - znając życie powiedzą że do Zafiry też będzie pasował

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#18 Post autor: Lorry »

Tak na oko to wymiary są te same i wygląd też.

Zejdę może wieczorem do auta to pomierzę, ale na 99,9% to jest to samo.

A co do modeli no to tak.

Ten wysuwany za 300 mi najbardziej się podoba. Jedyne ale to to że siedzi w miejscu a nie wędruje razem z fotelem

Ale tu jest z kolei taki bajer, że Flakun i ja jesteśmy roslymi facetami generalnie :) no i przy dłuższym działaniu ciężarem na taki wystający opierający się na jednej rurce może być nie fajnie w sumie. No i trzeba dziurawić tapicerkę :/

M@rio

#19 Post autor: M@rio »

Lorry pisze:Ale tu jest z kolei taki bajer, że Flakun i ja jesteśmy roslymi facetami
:piwo:
Lorry pisze:Jedyne ale to to że siedzi w miejscu a nie wędruje razem z fotelem
ja mam fotel na max do tyłu i jak założę to regulacja jako taka nie będzie potrzebna - chyba że dla żony ale to ma wysuwane te 5 cm :lol:
Lorry pisze:No i trzeba dziurawić tapicerkę :/
prawda

choć wiercenie też mnie przeraża ale chyba zamknę oczy przy montażu

to poczekam aż się Lorry upewnisz na 120% że tunele takie same
zadzwonię też do faceta i się zapytam czy już robią takie dedykowane dla modeli 2009 - 2010
a jak nie robią to będę ten rzeźbił

dzięki Lorry

Lorry
Zafiromaniak

#20 Post autor: Lorry »

Sprawdzałem i wymiary są te same :)

I wpadłem rano na pewien koncept :!:

Jakby tak było od nas kilku chętnych, to można by ich zapytać jaka cena przy zakupie przez 3osoby na raz. Może jakiś rabat albo chociaż przesyłka gratis :>

No to piszcie kto jest wstepnie zainteresowany takim czymś ;)
1) Flakun
2) Lorry
.....

M@rio

#21 Post autor: M@rio »

No ja rozmawiałem z facetem dzisiaj
twierdzi że są dostępne takie dedykowane typowo dla rocznika 2007 - 2010
spróbuje załatwić i będzie ze mną w kontakcie ale jak mu się nie uda to biorę ten z aukcji

właśnie oddzwonił i powiedział że zamówił dla mnie taki do modelu z 2009 i że będzie wtorek/środa więc wtedy się z nim jeszcze zdzwonię

tu jeszcze dam link o którą nam aukcję chodzi

http://www.allegro.pl/item1027556397_po ... akosc.html

co do rabatu to jest skłonny przy 5 sztukach wysłać gratis i dać 5 zł upustu na sztuce - twierdzi że jak przychodzisz do sklepu z ulicy a nie przez allegro to one są po 350
tylko po rozmowie pomyślałem że ja mu nic nie mówiłem że każdy by musiał wysłać na inny adres :P

No to piszcie kto jest wstępnie zainteresowany takim czymś ;)
1) Flakun
2) Lorry

M@rio

#22 Post autor: M@rio »

hej Lorry - jakoś nie zbierzemy raczej ilości osób aby walczyć o rabat - ja właśnie zamówiłem i koleś mi jeszcze dziś ma wysłać bo muszę dostać do piątku, gdyż po weekendzie wyjazd mam a nie chcę żeby żona odbierała :P .
Także jak zamontuje to dam znać co i jak oraz jak wygląda :)

Lorry
Zafiromaniak

#23 Post autor: Lorry »

OK, jak możesz zrób foto story, i powiedz czy dużo wiercenia i czy bardzo boli/niszczy konsolę :|

M@rio

#24 Post autor: M@rio »

Więc przesyłka już przyszła - szok zamówiłem wczoraj o 13.30 a już dzisiaj o 10.30 kurier mi przywiózł.
Wygląda bardzo solidnie, jakość wykonania bdb, wszystko fajnie chodzi otwiera i podnosi.
Muszę tylko wygospodarować czas na montaż - trzeba wywiercić wiertłem 3 pięć otworów i przykręcić.
Jak będzie w aucie to dam foto - pozdrawiam

M@rio

#25 Post autor: M@rio »

Witam - zamontowałem podłokietnik
wszystko trwało ok 7 minut

Powiem szczerze że z wkrętarką to śruby wejdą w tunel bez nawiercania

kazali nawiercić wiertłem trójką ja na wszelki wypadek nawiercałem mniejszym 2,5

oto efekt końcowy

Obrazek Obrazek

ta regulacja 50 mm w zupełności starcza dla kierowców mających fotel przysunięty na max do przodu

Obrazek

jedyne kuku dla auta - mocowane do tunelu w 5 miejscach

Obrazek

powiem szczerze że rewelacja na trasie czy w mieście nie zdejmuję ręki z podłokietnika

Obrazek

Jest jeden mały minus - utrudnienie w korzystaniu z hamulca ręcznego - ale to kwestia przyzwyczajenia
Stabilne tak jak stabilny tunel środkowy
Wytrzymałość do 40 kg więc mam nadzieją że troszkę posłuży

Ogólne wrażenie jak dla mnie super - nic tylko wsiąść i :driver:

pawej

#26 Post autor: pawej »

jeśli to nie byłby problem to czy mógłbyś jeszcze fotkę strzelić podłokietnika w pozycji do góry oraz otwartego?
dzięki

M@rio

#27 Post autor: M@rio »

pawej pisze:jeśli to nie byłby problem to czy mógłbyś jeszcze fotkę strzelić podłokietnika w pozycji do góry oraz otwartego?
dzięki
Znalazłem w tel jeszcze podniesionego

Obrazek

otwartego zrobię jutro bo dziś już mi żona zarekwirowała auto ;)

ps mi się zdaje czy Ty i Twoja OPC jesteście z Grudziądza?
o ile się nie mylę to zapraszam http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=2256
ZB OPC mieć na spocie to prawdziwy rarytas - na grilla jedzie z Grudziądza maly.art ;)

Lorry
Zafiromaniak

#28 Post autor: Lorry »

Dzięki za fotorelacje :D

Reasumując chyba i ja się pokuszę o niego, tylko troszeczkę później. Najpierw tempomat. W zestawieniu podłokietnikiem to nic tylko autostrada, tempo 6 , podłokietnik i długa :driver: :)

M@rio

#29 Post autor: M@rio »

pawej pisze:jeśli to nie byłby problem to czy mógłbyś jeszcze fotkę strzelić podłokietnika w pozycji do góry oraz otwartego?
foto otwartego

Obrazek Obrazek

pozdrawiam

Awatar użytkownika
rhaaziel
Zafiromaniak
Model:

#30 Post autor: rhaaziel »

Hej,

Wczoraj zdemontowałem mój nieco zużyty materiałowy podłokietnik i zamontowałem nowy również wczoraj zakupiony oryginalny plastikowy ze schowkiem :D

Początkowo nie wiedziałem jak się do tego zabrać stąd tez moje wcześniejsze posty ale okazało się że w pozycji poziomej podłokietnik można zwyczajnie ściągnąć (ciągnąc w stronę fotela pasażera, najwygodniej robić to siedząc na tylnej kanapie) z wieloklina i zasadzić w jego miejsce nowy :D

Jako ciekawostkę mogę dodać, że debile (inaczej nie da się tego określić) w ASO powiedzieli mi, że trzeba do tego rozbierać cały fotel i będzie to kosztować 200zł, ręce opadają, zastanawiam się czy oni są naprawdę tacy głupi czy tacy wyrachowani i na wszystkim chcą skroić mega kasę!

Pzdr!

ps. podłokietnik kupiłem taki, razem z całym mechanizmem montowanym w fotelu (zostawiłem go sobie w zapasie) - http://allegro.pl/item1170596541_orygin ... ira_b.html
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”