Pobor pradu na postoju
Pobor pradu na postoju
Witam wszystkich jestem nowy na forum takze prosze o wyrozumialosc .
Mam problem ze swoja Zoska B 2006r ciagnie prad na postoju okolo 100-120 mA. Rozrusznik sprawdzony alternator tez instalacja w tylnych drzwiach zrobiona na nowo zarowka w schowku napewno gasnie. Zaczyna brakowac pomoslow prosze was o pomoc.
Mam problem ze swoja Zoska B 2006r ciagnie prad na postoju okolo 100-120 mA. Rozrusznik sprawdzony alternator tez instalacja w tylnych drzwiach zrobiona na nowo zarowka w schowku napewno gasnie. Zaczyna brakowac pomoslow prosze was o pomoc.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2017, 10:35 przez Jacobs, łącznie zmieniany 2 razy.
No wlasnie nic nie modzilem przyszla zima no i kiepsko zaczal mi krecic myslalem ze aku padaczka i do wymiany, ale kumpel mowi przed wymiana sprawdz pobor w spoczynky no i wyszedl wynik ;/ mierzylem przez ,,-'' sciagnelem kleme miernik pod kleme i do slupka. Oczywiscie samochod zamkniety czekalem z miernikiem okolo 10min nawet po 2h mierzylem bez jakiego kolwiek resetu, wsadzilem w kleme delikatnie wysunelem bez rozlaczania i przylozylem do slupka i unioslem kleme. caly czas byl zmkniety zostawilem se maske uchylona. Dodam ze samochod posiadam od maja 2016 w tym czasie zrobilem rozrzad na wstepie
Ostatnio zmieniony 27 sty 2017, 11:44 przez Jacobs, łącznie zmieniany 1 raz.
Cos znalazlem po wyciagnieciu bezpiecznika pod maska pozycja 35 - system infotainment napiecie spada do 0.04a. Na necie szybko sprawdzilem ze to jest zwiazane z jakimis dodatkami do radia cd30 mp3 ,,aux itp" auxa nie mam ale znalazlem jakis mikrofon tak jak by od zestawu telefonicznego i dodatkowa antene. dodam ze po odpieciu samego radia napiecie nie spada. Jesli moglbym prosic o jakas fote wiazki do radia bo moja mi sie nie podoba ,,nie wyglada na orginalna" cos mieszane.
Witam.
Ostatnio zaczęły przepalać mi się notorycznie żarówki świateł mijania. Podczas wymiany sprawdziłem miernikiem napięcie na kostkach i pokazało ok 11 V przy zgaszonym silniku i wyłączonych światłach. Mierzyłem jeszcze raz ok godzinę później i dalej pokazuje 11 V. Jak wsadzę kluczyk i włączę światła to pokazuje ponad 12 V.
Może miał ktoś podobny problem i pomoże mi go rozwiązać?
Ostatnio zaczęły przepalać mi się notorycznie żarówki świateł mijania. Podczas wymiany sprawdziłem miernikiem napięcie na kostkach i pokazało ok 11 V przy zgaszonym silniku i wyłączonych światłach. Mierzyłem jeszcze raz ok godzinę później i dalej pokazuje 11 V. Jak wsadzę kluczyk i włączę światła to pokazuje ponad 12 V.
Może miał ktoś podobny problem i pomoże mi go rozwiązać?
- 997SinneR997
- Świeżak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ja dzis zauważyłem że zafirka bierze mi 1.12A nie wiem dlaczego, wczesniej nie sprawdzałem, gdzie szukać przyczyny?