Coś klekota w środkowych słupkach
Moderator: Sebu$
Coś klekota w środkowych słupkach
Witam.
Jak w temacie.
Moje pytanie :
1. Czy ktoś to przerabiał i wie co to może być
2. Jak zdemontować osłonę słupka
Z góry dzięki za wszelkie informacje .
Jak w temacie.
Moje pytanie :
1. Czy ktoś to przerabiał i wie co to może być
2. Jak zdemontować osłonę słupka
Z góry dzięki za wszelkie informacje .
Na pewno delikatnie . Jeśli masz kurtyny to zacznij od wydłubania znaczków "AIRBAG" a później zdecydowanie (ale z wyczuciem) odczepiasz. To mogę powiedzieć przynajmniej co do górnej części tapicerki, całości nie zdejmowałem. Potrzebowałem tylko przeciągnąć kabel od CB pod tapicerką i odczepienie górnej części wystarczyło. Troszkę trudniej jest z montażem bo są tam różne "wąsy" i trzeba wszystko ładnie i uważnie poustawiać.
Od razu uprzedzam że nie biorę pełnej odpowiedzialności za ten sposób demontażu, bo moja Zofia miała akurat robiony lewy bok i coś już tam mogło być sknocone. Zacznij na pewno od znaczka "AIRBAG" bo on jest pewnego rodzaju spinką, jak już zdejmiesz to zobaczysz o co chodzi.
Od razu uprzedzam że nie biorę pełnej odpowiedzialności za ten sposób demontażu, bo moja Zofia miała akurat robiony lewy bok i coś już tam mogło być sknocone. Zacznij na pewno od znaczka "AIRBAG" bo on jest pewnego rodzaju spinką, jak już zdejmiesz to zobaczysz o co chodzi.
Mimo wszystko nie powinno być żadnych śrub, dla potwierdzenia rzuć okiem na to:
Uploaded with ImageShack.us
Jak widać dolna część jest na zapinki więc górna pewnie też (niestety w instrukcji którą posiadam brak informacji na temat górnej części pokrycia). Jeśli mimo wszystko nie jesteś przekonany to rzeczywiście poczekaj na info od kogoś kto już to rozbierał.
Uploaded with ImageShack.us
Jak widać dolna część jest na zapinki więc górna pewnie też (niestety w instrukcji którą posiadam brak informacji na temat górnej części pokrycia). Jeśli mimo wszystko nie jesteś przekonany to rzeczywiście poczekaj na info od kogoś kto już to rozbierał.