Panowie, znikły mi dzwieki w kabinie, dokładnie tego buzera z którego słychać dzwięki migaczy, wyłączenia wycieraczek i czujników zbliżania. Wpierw problem dotyczył tylko czujek zbliżąnia, dzwięk czsem chrypił, był cichszy, jednak reszta dzwięków była, teraz znikły dzwięki całkowicie. Dzwięki dochodziły gdzieś z miejsca kolumny kierownicy, czy tam gdzieś jest ten głośniczek? Ktoś miał może taki problem?
Poczytałem tu i tam, wynika z tego, że głośniczek (buzer) jest umieszczony w CIM

. Zatem jesli chcę odzyskać te dzwieki, to muszę naprawiać CIM, może wystarczy wyczyścić styki bez wyciagania tego modułu, czy raczej trzeba go rozebrać? No i czy wyjęcie go i ponowny montaż mozliwy jest bez komputera? Obawiam się , że czeka mnie dobry warsztat lub co gorsza ASO...
Za wymianę modułu w ASO zakrzyczeli mi jakieś 1300zł

.
Dodano po 5 godzinach 43 minutach 13 sekundach:
Na jednym z wertepów głośniczek znowu zaskoczył, troszkę cichy ale działa, zatem jest tam jakiś zimny lut lub zaśniedziałe styki. Z wyjęciem nie ma problemu, rozebraniem na części też, jest sporo materiałów w sieci. Jednak nie wiem, czy po ponownym montażu wszystko będzie działać, czy czasem nie będzie potrzebny komputer jak w przypadku nowego modułu CIM?