Fajne by było żebyś zrobił fotorelacje z montażu całości
Z20LER i bandaż termiczny na kolektor/katalizator
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Przeglądacz
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira B 2.0 Turbo Panorama
- Model: ZB
Będę się starał. Muszę to zrobić przed pracą, bo autem moja śmiga i muszę to w miarę sprawnie zrobićwampir11111 pisze:Fajne by było żebyś zrobił fotorelacje z montażu całości
Jak się da, to przy każdym etapie obstykam fotki. Chociaż w zasadzie ograniczy się do zdjęcia osłony znad kolektora, odkręcenia 3 śrub rury idącej od prekata i zdjęcia opaski pomiędzy turbo a prekatem.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Przeglądacz
Zdjęcia przedstawiają Downpipe wykonane przez kolegę ryba1 (mega jakość, spasowanie jak oryginał i widać mega wiedzę o tym, co robi).
Jest też opaska, która łączy turbinę z prekatem lub DP (oryginał).
Wymiana banalna. Do odkręcenia trzy śruby od strony tłumików i pokazana opaska od turbiny. Wszystko pasuje plug&play
Za to po odkręceniu i luknięciu w turbinę okazało się, że mam w kolektorze pęknięcie przy klapie i dość spory luz na ośce....
Zdjęcia przedstawiają Downpipe wykonane przez kolegę ryba1 (mega jakość, spasowanie jak oryginał i widać mega wiedzę o tym, co robi).
Jest też opaska, która łączy turbinę z prekatem lub DP (oryginał).
Wymiana banalna. Do odkręcenia trzy śruby od strony tłumików i pokazana opaska od turbiny. Wszystko pasuje plug&play
Za to po odkręceniu i luknięciu w turbinę okazało się, że mam w kolektorze pęknięcie przy klapie i dość spory luz na ośce....
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Mam u sienie założony DP 2,5'' i owinięty do łączenia bandażem bazaltowym. Chciałem dalej do złączki elastycznej, ale kupiłem 5m bandaża i okazało się że tyle wystarcza tylko do złączki. W moim subiektywnym odczuciu po założeniu bandaża, od strony silnika zrobiło się trochę ciszej, także polecam. Na pewno w komorze silnik również jest chłodniej.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
-
- Przeglądacz
Fajnie, że też ciszej jest. Zależy mi też na obniżeniu temperatury. Turbo po wymianie, sucho jest, nic nie cieknie, więc będę mógł się brać za owijanie. Tylko na samochodzie raczej nie da się tego zrobić. Trzeba będzie wszystko opuścić, czy robiłeś na samochodzie?paweldm pisze: ↑23 mar 2019, 18:28 Mam u sienie założony DP 2,5'' i owinięty do łączenia bandażem bazaltowym. Chciałem dalej do złączki elastycznej, ale kupiłem 5m bandaża i okazało się że tyle wystarcza tylko do złączki. W moim subiektywnym odczuciu po założeniu bandaża, od strony silnika zrobiło się trochę ciszej, także polecam. Na pewno w komorze silnik również jest chłodniej.
- paweldm
- Zafiromaniak
Owijałem na aucie, ale jak wyjmiesz, to będzie wygodniej. Dobrze jest owinąć do rury elastycznej. Potrzeba 10m.
- Ostap
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Mam w burgmanie owinięty cały wydech razem z tłumikiem.
Wczoraj wymieniałem olej i zapomniałem, że trochę poleci właśnie na kolanko owinięte bandażem.
Po rozgrzaniu mocno kopci
Pytanie
Czy może dojść do zapłonu tego oleju?
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Mam w burgmanie owinięty cały wydech razem z tłumikiem.
Wczoraj wymieniałem olej i zapomniałem, że trochę poleci właśnie na kolanko owinięte bandażem.
Po rozgrzaniu mocno kopci
Pytanie
Czy może dojść do zapłonu tego oleju?
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
- paweldm
- Zafiromaniak
Pod domem odpal niech pochodzi dłuższy czas, aż wypali się olej.