Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dzisiaj po odpaleniu chodzac na osmiu tysiacach obrotow zaczely dochodzic odglosy rzezenia nie zawsze co jakis czas po wcisnieciu sprzegla na pol sprzeglo przestawalo bardzo priosze o rade
jaroslaw_yaro pisze:dzisiaj po odpaleniu chodzac na osmiu tysiacach obrotow zaczely dochodzic odglosy rzezenia nie zawsze co jakis czas po wcisnieciu sprzegla na pol sprzeglo przestawalo bardzo priosze o rade
Po 1. Napisz temat zgodny z postem
Po 2. Znacz coś takiego jak znaki interpunkcyjne ??
Po 3. 8 tys obrotów to niewykonalne dla tego silnika.
Po 4. Opis niejasny
8 tys. obrotów to już jest ale poza skalą, a przynajmniej za polem czerwonym, przy takich obrotach to silnik już by się katapultował a nie jeszcze rzęził
Bardzo wszystkich przepraszam oczywiscie osiemset obrotow przepraszam ale ja jetem amator chodzi mi jak wyzej napisane Przepraszam jeszcvze raz wszystkich forumowiczow
[ Dodano: Nie Sty 09, 2011 16:30 ]
jak chodzi na wolnych obrotach z chodzi 1000 na 800 obrotow co jakis czas slychac takie cos jak by grzezilo ale nie zawsze jak wcisne polowe sprzegla to przestaje [pol sprzeglo] prosze o swoje opinie
To mogą być dwie rzeczy,pierwsza to łożysko oporowe wysprzęglika a druga coś się zaczyna dziać w skrzyni biegów,jak wciśniesz to rozłączasz napęd na skrzynie i dlatego przestaje byc słychać..
Koło dwu masowe jest na silniku i kręci się razem z wałem więc po sprzęgle nie powinno być go słychać,raczej łożysko w sprzęgle ,lub synchronizatory w skrzyni .
Bo oczywiście olej w skrzyni masz,ja ostatnio robiłem gościowi ,mówił że biegi mu dziwnie wchodzą i zaczęła mu skrzynia hałasować,po wyjęciu okazało się że oleju to miał może ze dwie setki,mechanizmu różnicowego prawie nie było ..
witam wszystkich zefirkowiczów mam pytanie często zapala mi sie kątrolka pomaranczowa samochód z kłuczykiem ,dzieje sie to jak silnik chodzi powyzej 2tys w czasie jazdy gasnie i zapala się bardzo prosze o porade dziękuje.