[B]Autom. Skrzynia Easytronic - AF40(Aisin TF-80 SC)
-
krzysztof.kt
Witam,
koledzy potrzebuje informacji na temat nr części a dokładnie filtra automatycznej skrzyni biegów, ponieważ jestem przed wymianą oleju i mechanik prosi o dokupienie tej części od razu, z tym że gdzie to szukać i jak to jest oznaczone?
z góry dziękuje z info.
Pozdrawiam Krzysztof.
koledzy potrzebuje informacji na temat nr części a dokładnie filtra automatycznej skrzyni biegów, ponieważ jestem przed wymianą oleju i mechanik prosi o dokupienie tej części od razu, z tym że gdzie to szukać i jak to jest oznaczone?
z góry dziękuje z info.
Pozdrawiam Krzysztof.
-
Szymon78
-
krzysztof.kt
-
Szymon78
jesli juz wyleciało ci trochę oleju a nie wiesz kiedy była wykonana ostatnia wymiana (najlepiej co 60kkm) to wymień całośc.
Powinno ci wylecieć jeszcze 4 (średnia wielkość wymienianego oleju w tego typu skrzyniach to ok 4,5l)
Wymiana wymaga trochę umiejętności (wymiana dynamiczna)
trzeba zalac skrzynie pod korek + uruchomic auto (koła napędowe na podnośniku)+ dźwignia na D+ i dolewać w czasie pracy skrzyni.
Poza tym dojście do korka wlewowego (są 2 koło siebie) tylko od spodu auta.
Ja sugeruje udac sie w celu wymiany do warsztatu który specjalizuje sie w automatach. Minimalny brak lub nadstan oleju możne spowodować fiksowanie skrzyni w codziennym użytkowaniu.
Powinno ci wylecieć jeszcze 4 (średnia wielkość wymienianego oleju w tego typu skrzyniach to ok 4,5l)
Wymiana wymaga trochę umiejętności (wymiana dynamiczna)
trzeba zalac skrzynie pod korek + uruchomic auto (koła napędowe na podnośniku)+ dźwignia na D+ i dolewać w czasie pracy skrzyni.
Poza tym dojście do korka wlewowego (są 2 koło siebie) tylko od spodu auta.
Ja sugeruje udac sie w celu wymiany do warsztatu który specjalizuje sie w automatach. Minimalny brak lub nadstan oleju możne spowodować fiksowanie skrzyni w codziennym użytkowaniu.
-
hiras
Witam.w mojej zofi 1,9 cdti 120 KM automat zaczęła szarpać skrzynia przy redukcji z 3 na 4 ,dodam ze dzieje się to na rozgrzanej skrzyni a dziś nawet przy redukcji zapaliła się kontrolka servis(kluczyk) oraz kontrolka trakcji(poślizg).Proszę o rady co robić?
-
hiras
-
hiras
-
hiras
-
kubik_CDTi