[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#331 Post autor: rafant4011 »

Flora, widzę że masz hopla jak na razie w temacie folia i oklejanie, może niedługo zobaczymy Twoją Zafirę w nowej odsłonie, np może w czarnym macie lub w chromie albi i nawet w złocie
dla mnie bomba :ok:
Ostatnio zmieniony 12 mar 2015, 07:49 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#332 Post autor: norris_85 »

a myślałeś, żeby resztę felgi machnąć w kolorze nadwozia?

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#333 Post autor: Flora »

rafant4011 pisze:widzę że masz hopla jak na razie w temacie folia i oklejanie
To najmniej inwazyjna metoda na zmianę koloru. Jak się nie spodoba efekt wystarczy zerwać folię i nie ma śladu po modyfikacjach.
norris_85 pisze:a myślałeś, żeby resztę felgi machnąć w kolorze nadwozia?
Myślałem, a w miejscu gdzie kupowałem folię jest bardzo szeroki wybór kolorów, ale trochę martwi mnie konieczność połączenia folii żeby to jakoś wyglądało. Jeżeli uporam się szybko z oklejaniem to spróbuję dodać bordową folię. W planach na ten rok jest renowacja felg strukturalnych i przemalowanie na czerń + czerwień.

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET

#334 Post autor: Maciek »

Do malowania felg fajnie sprawdza się plasti dip - trochę pooglądałem efektów pracy i mnie przekonuje, jak znajdę chwilę to coś się pobawię z tematem :)

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
#335 Post autor: Flora »

Koszt litra plastidipu potrzebnego do pomalowania czterech felg to około 150 zł. Za tą kwotę można kupić dobrej jakości folię, której ilość wystarczy na trzy zmiany.

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
#336 Post autor: Flora »

Nowe felgi założone. Efekt psuje jeszcze brud i nieoklejona klamka pasażera.

Obrazek

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Kontakt:

#337 Post autor: norris_85 »

i mogę tylko potwierdzić moje wcześniejsze spostrzeżenie - brakuje mi czerwieni na tych felgach

Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#338 Post autor: rafant4011 »

myślę że dobrym rozwiązaniem było by jeszcze rozklejenie przednich lamp i zabarwienie tych chromowanych obwódek wokół żarówek, kwestia tylko czym bo jest tam dość ciepło...

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
#339 Post autor: Flora »

Zgodnie z życzeniami:

Obrazek

Felgi domalowane czerwienią i zamalowane na czarno osłony żarówek z przodu. O ile zastanawiam się jeszcze nad przednim reflektorem to felgi zdecydowanie bardziej podobają mi się bez malowania - z srebrnym brzegiem.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 mar 2015, 13:10 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Kontakt:

#340 Post autor: norris_85 »

Flora pisze:O ile zastanawiam się jeszcze nad przednim reflektorem to felgi zdecydowanie bardziej podobają mi się bez malowania - z srebrnym brzegiem.
oczywiście wszystko kwestia gustu a jak wiadomo o tych się nie dyskutuje ale imho na miniaturce fajnie się komponują w tej czerwieni (srebrny za bardzo się odcina, zresztą nie pasuje już w zasadzie to żadnego innego elementu), gorzej już na pełnym rozmiarze ale to chyba dlatego, że kolor na miniaturze jest podobny do lakieru auta, zaś w pełnym rozmiarze widać że jest jaśniejszy (zdecydowanie za jasny), co pewnie byłoby widoczne także na żywo.

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
#341 Post autor: Flora »

Fiaskiem zakończyła się dziś próba zainstalowania modułu parktronika z SAABa 93. Muszę jeszcze tylko dorwać kogoś z działającym parktronikiem żeby się upewnić że to problem z modułem, a nie ustawieniami/wiązkami.
norris_85 pisze:miniaturce fajnie się komponują w tej czerwieni (srebrny za bardzo się odcina, zresztą nie pasuje już w zasadzie to żadnego innego elementu), gorzej już na pełnym rozmiarze ale to chyba dlatego, że kolor na miniaturze jest podobny do lakieru auta, zaś w pełnym rozmiarze widać że jest jaśniejszy (zdecydowanie za jasny), co pewnie byłoby widoczne także na żywo.
Trochę poprawiłem obrazek, chociaż teraz jest za fioletowo. Może przesadziłem z chowaniem chromu na samochodzie i wszystko za bardzo się zlewa, a może to tylko źle dobrane tło. Podoba mi się właśnie to, że felgi sprawiają iż nie jest to jedna ciemnoczerwona plama.

Awatar użytkownika
GOTI
Zafiromaniak
Imię: Sebastian
Auto: Insignia
Oznaczenie silnika: A18XER

#342 Post autor: GOTI »

Flora pisze:O ile zastanawiam się jeszcze nad przednim reflektorem to felgi zdecydowanie bardziej podobają mi się bez malowania - z srebrnym brzegiem.
Popieram srebrny rant o wiele lepiej sie prezentuje, pomimo tego że ta czerwień wpada w róż to i tak taki mały kontrast nie zaszkodzi :ok:
Obrazek

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Kontakt:

#343 Post autor: norris_85 »

Flora pisze:Trochę poprawiłem obrazek, chociaż teraz jest za fioletowo.
zabawa ze zdjęciami zawsze pozostawi niedopowiedzenia ;)
Flora pisze: Może przesadziłem z chowaniem chromu na samochodzie i wszystko za bardzo się zlewa, a może to tylko źle dobrane tło. Podoba mi się właśnie to, że felgi sprawiają iż nie jest to jedna ciemnoczerwona plama.
prawdopodobnie rzeczywiście trochę za dużo chromu schowane, ale jak wspomniałem wcześniej, każdy ma swój gust i z tym się nie dyskutuje (choćby nie wiem jak pstrokato wyszło :P) a najważniejsze, że właścicielowi się podoba ;)

Skasowany użytkownik 17961

#344 Post autor: Skasowany użytkownik 17961 »

Po prostu FLORING(UJ) Zochę dalej wedle swojego uznania :piwo:
Ostatnio zmieniony 18 mar 2015, 18:38 przez Skasowany użytkownik 17961, łącznie zmieniany 1 raz.

animag

#345 Post autor: animag »

Marcin co zrobisz ze swoim autem to tylko Twoja sprawa. Jedni chcą dodatki w kolorze nadwozia i robią to sami inni płacą gróbą kasę u dilera za takie dodatki jak klamki czy listwy a Ty miałeś to od początku i zmieniasz po swojemu. Najważniejsze że Tobie sie podoba, a wg. mnie czarna klamka i czarno srebrne felgi to najlepsze wyjście ale to tylko moje zdanie. Powodzenia w dalszych modach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”